| Tytuł: | uciążliwa biegunka |
| Autor: | jędrek 6.9.2011, 12:58 |
| Witam, od wielu lat mam uciązliwy problem z biegunką. biegunka po prostu mnie prześladuje.wzystko było w porządku do czasu matury. wtedy dostałem ogromnych nerwów i niesamowitej biegunki. maturę musiałem zdawać na tabletkach przecibiegunkowych. po maturze z biegunką walczyłem jeszcze kilka miesięcy. miałem robione badania, ale niby wszystko było w porządku, choć musiałem ograniczyć jedzenie potraw po których występowała biegunka. Minęły już ponad 4 lata i nadal mam ten problem, z niewielkimi przerwami. Boję się, że może to być coś na tle psychicznym, ponieważ najczęściej ten problem pojawia się w sytuacjach stresowych. cały czas biorę tabletki przeciwbiegunkowe i niekiedy jestem na głodzie. boję się, że będąc poza domem nagle zacznie boleć mnie brzuch i pojawia się biegunka- wtedy jest jeszcze gorzej. nie chcę już tak żyć i jest to bardzo uciązliwe. jak mogę sobie z tym poradzić? proszę o pomoc. | |

Celiakia jest chorobą polegającą na występowaniu określonych zaburzeń trawienia i wchłaniania w jelicie cienkim. Uwarunkowana jest nietolerancją na gluten - białko będące składnikiem ziaren wielu zbóż, owsa, jęczmienia czy żyta.
Aloes
Aloes to roślina wszechobecna. Można ją zasadzić w doniczce i mieć we własnym domu. Ma ona wiele zastosowań leczniczych, dlatego też jest wykorzystywana do wielu maści, kremów, żeli. Zazwyczaj stosuje się je na rany, skaleczenia, otarcia. Działa łagodząco i co najważniejsze skutecznie, dlatego ma wielu zwolenników.