Biegunka

biegunka_wiem_o_zdrowiu

Forum -> co na biegunkę -> co na biegunkę

Tytuł:co na biegunkę
Autor:Polka
12.9.2011, 15:33
Witam. Mnie biegunka dopada średnio 2 razy w roku myślę, że jest to w tedy tzw. grypa żołądkowa. W tedu mnie rozkłada całkowicie i nie mogę wstać z łóżka, a co gorsze nie za bardzo wiem jak sobie pomóc. Macie jakieś sprawdzone sposoby jak ulżyć sobie w cierpieniu przy biegunce?
biegunka_ciekawostki

Ciekawostki

Biegunka w ciąży

Biegunka w ciąży może być groźna i nie wolno lekceważyć. Tego typu dolegliwość, choć błahą, trzeba skonsultować z lekarzem prowadzącym. Przyczyn, przez które pojawia się biegunka w ciąży jest kilka. Dość często pojawia się dopiero pod koniec ciąży, oznacza zbliżający się poród. Organizm pozbywa się niepotrzebnych substancji, by ułatwić poród.

Czy wiesz, że...

Celiakia jest chorobą polegającą na występowaniu określonych zaburzeń trawienia i wchłaniania w jelicie cienkim. Uwarunkowana jest nietolerancją na gluten - białko będące składnikiem ziaren wielu zbóż, owsa, jęczmienia czy żyta.

Polecamy

Aloes
Aloes to roślina wszechobecna. Można ją zasadzić w doniczce i mieć we własnym domu. Ma ona wiele zastosowań leczniczych, dlatego też jest wykorzystywana do wielu maści, kremów, żeli. Zazwyczaj stosuje się je na rany, skaleczenia, otarcia. Działa łagodząco i co najważniejsze skutecznie, dlatego ma wielu zwolenników.

Archiwum

Metamizol jest lekiem już tradycyjnym i przechodzącym próbę czasu oraz próbę rzeczywistej wartości leczniczej od 1922 roku, kiedy to po raz pierwszy został użyty klinicznie jako środek przeciwgorączkowy i przeciwbólowy. W ostatnich latach, obok prac oryginalnych, ukazały się także prace poglądowe, przedstawiające metamizol w świetle nowszych badań i na tle nieprzerwanej dyskusji nad jego miejscem w terapii bólu. Pyralgina jest lekiem mającym działanie przeciwbólowe, wykorzystywanym w leczeniu objawowym. Lek ten zawiera 500 mg metamizolu.