|
na biegunke (Piotrek) |
|
|
w każym przypadku biegunki szczególnie u dzieci i kobiet w ciązy celowe jest podawanie elektrolitóxxx też w pierwszej kolejności daje córce xxxłymi porcjami i schłodzony. (więcej...) |
|
|
biegunka () |
|
|
JEsli na prawde masz biegunke jzu tyle dni i nic nie pomaga pakuj sie w samochod (ktokolwiek z rodziny
, taxi obojetnie) i do lekarza. Mozesz miec grype jelitową, mogłas sie czyms zatruć. Ciezko cokolowiek napisac. Twierdzisz ze nic nie pomaga, czyli dostepne srodki w aptekach
.. pewnie Stoperan lub cos w tym stylu, wyprobuj moze \\\"Nifuroxazyd\\\" jest duzo silniejszy niz Stoprean. Koniecznie pij duzo wody niegazowanej wysokomineralizowanej. I jeszcze jeden taki stary babciny sposob poł szklanki przegotowanej cieplej wody, moze byc letnia byle nie zimna i 2 lyzeczki (od herbaty) mąki ziemniaczanej wymieszaj i wypij. I niech ktos ci kupi w aptece ten Nifuroxazyd. Jak nie zadziała zmykaj do lekarza bo sie odwodnisz. (więcej...) |
|
|
Ból głowy i biegunka (ZZZ) |
|
|
Spróbuj z jakimiś zwykłymi proszkami od bólu głowy. Powinno ci przejść (więcej...) |
|
|
biegunka w ciąży (luizka) |
|
|
Jestem 30 tyg ciąży i dostałam biegunki, bólu żołądka i nudności co robić na razie jem jagody i piję soki jagodowe, ale czy to szkodzi mojemu dziecku? (więcej...) |
|
|
uciążliwa biegunka (jędrek) |
|
|
Witam,
od wielu lat mam uciązliwy problem z biegunką. biegunka po prostu mnie prześladuje.wzystko było w porządku do czasu matury. wtedy dostałem ogromnych nerwów i niesamowitej biegunki. maturę musiałem zdawać na tabletkach przecibiegunkowych. po maturze z biegunką walczyłem jeszcze kilka miesięcy. miałem robione badania, ale niby wszystko było w porządku, choć musiałem ograniczyć jedzenie potraw po których występowała biegunka. Minęły już ponad 4 lata i nadal mam ten problem, z niewielkimi przerwami. Boję się, że może to być coś na tle psychicznym, ponieważ najczęściej ten problem pojawia się w sytuacjach stresowych. cały czas biorę tabletki przeciwbiegunkowe i niekiedy jestem na głodzie. boję się, że będąc poza domem nagle zacznie boleć mnie brzuch i pojawia się biegunka- wtedy jest jeszcze gorzej. nie chcę już tak żyć i jest to bardzo uciązliwe. jak mogę sobie z tym poradzić? proszę o pomoc. (więcej...) |
|
|
co na biegunkę (Polka) |
|
|
Witam. Mnie biegunka dopada średnio 2 razy w roku
myślę, że jest to w tedy tzw. grypa żołądkowa. W tedu mnie rozkłada całkowicie i nie mogę wstać z łóżka, a co gorsze nie za bardzo wiem jak sobie pomóc. Macie jakieś sprawdzone sposoby jak ulżyć sobie w cierpieniu przy biegunce? (więcej...) |
Celiakia jest chorobą polegającą na występowaniu określonych zaburzeń trawienia i wchłaniania w jelicie cienkim. Uwarunkowana jest nietolerancją na gluten - białko będące składnikiem ziaren wielu zbóż, owsa, jęczmienia czy żyta.
Aloes
Aloes to roślina wszechobecna. Można ją zasadzić w doniczce i mieć we własnym domu. Ma ona wiele zastosowań leczniczych, dlatego też jest wykorzystywana do wielu maści, kremów, żeli. Zazwyczaj stosuje się je na rany, skaleczenia, otarcia. Działa łagodząco i co najważniejsze skutecznie, dlatego ma wielu zwolenników.